نمایی شگفت‌انگیز از سحابی حباب_دوپلر

نمایی از سحابی حباب با نام علمی NGC 7635


نوشته و ویرایش شده توسط مجله دوپلر

چه چیزی این حباب عظیم فضایی را به‌ وجود آورده است؟ این شگفتی چشم‌نواز که در فهرست اجرام آسمانی با نام NGC 7635 شناخته می‌بشود، «سحابی حباب» نام دارد. نمای خیره‌کننده‌ای که در عکس روز ناسا می‌بینید، حاصل نوردهی طویل‌زمان است که جزئیات پیچیده و دقیق این حباب کیهانی و محیط اطرافش را آشکار می‌کند.

در عکس روز ناسا چه می‌بینیم؟

اگرچه این حباب کیهانی ظریف و شکننده به نظر می‌رسد، قطر ۱۰ سال نوری آن نشان از فرایندهایی خشن دارد! بر تاثییر بادهای ستاره‌ای ستاره درون این حباب عظیم به‌سمت بیرون دمیده می‌بشود. در بالا و سمت راست مرکز این حباب، ستاره‌ای داغ و درخشان با نام BD+60°۲۵۲۲، بین غبارهای بازتابنده این سحابی جای گرفته است.

این ستاره (BD+60°۲۵۲۲) که به گمان زیادً جرمی بین ۱۰ تا ۲۰ برابر خورشید دارد، با بادهای ستاره‌ای شدید و تابش‌های قوی، ساختار گازهای درخشان سحابی را به‌سوی توده‌های چگال‌تر در ابر مولکولی مجاور رانده است. این فرایند تبدیل تشکیل لایه‌ای از گازهای داغ و درخشان در اطراف این ستاره شده است.

سحابی حباب، از نوع سحابی‌های نشری است و در طول موج‌های گوناگون، به‌اختصاصی در ناحیه فرابنفش و مرئی، می‌درخشد. این درخشش ناشی از یونیزاسیون گازها توسط تابش شدید ستاره آن است.

سحابی حباب در فاصله نزدیک به ۱۱ هزار سال نوری از ما و در امتداد صورت فلکی ذات‌الکرسی قرار دارد. این سحابی اسرارآمیز را می‌توانید با تلسکوپ کوچک ۸ یا ۱۰ اینچی، به‌صورت پوسته‌ای زیاد کم نور و بزرگ در اطراف ستاره آن مشاهده کنید.

دسته بندی مطالب
مقالات کسب وکار

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

سلامت و تندرستی